10 lessen van € 480,-

nu voor € 450,-

meer informatie

FAQ

Op deze pagina vind je verwijzingen naar veelgestelde vragen over diverse onderwerpen .
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Rijschool Moesje.

FAQ – Vragen over Rijlessen

Neem nu een GRATIS* proefles!

Wil je eerst kennis maken met Rijschool Moesje? Dan kun je gebruik maken van een vrijblijvende proefles! Voor maar €35,00 euro maak je, tijdens een rijles van 60 minuten, kennis met de instructeur en de lesauto. En na afloop ontvang je een persoonlijk opleidingsadvies voor het succesvol behalen van je rijbewijs! Let op: mits er een pakket van 20 of meer lessen wordt afgenomen.

Een rijles van 60 minuten kost € 50,00 euro. Wil je gelijk een goedkoop rijlespakket aanschaffen? Klik dan hier om onze rijlespakketten te bekijken.

Door middel van de proefrijles worden de kosten berekend voor je rijopleiding. De kosten van een rijopleiding zijn dus afhankelijk van je eigen rijvaardigheden. Klik hier om onze rijlespakketten te bekijken.

Ja, je kunt meteen starten! Rijschool Moesje is flexibel. Meld je aan via het aanmeldformulier en je wordt zo snel mogelijk gebeld voor een afspraak.

Ja, dat kan! Je hebt bij Rijschool Moesje de mogelijkheid om een spoed rijopleiding in 14 of 21 dagen te volgen. Na een intake les van 120 minuten, krijg je van jouw instructeur te horen, hoeveel lessen er voor jou nodig zijn, om je spoed rijopleiding positief af te ronden.

Als je woonachtig bent binnen onze werkregio word je thuis opgehaald en weer thuis afgezet. Het is tevens mogelijk met je rijintructeur een vooraf afgesproken opstapplaats af te spreken.

Ja, je kunt zelf aangeven welke dagen jou schikt. Samen met je rijinstructeur kan je dan de rijlessen vooruit inplannen.

Ja, om zoveel mogelijk uit je rijlessen te halen krijg je altijd les van dezelfde rijinstructeur en in dezelfde lesauto. Als je vaak tijdens jouw rijopleiding opnieuw aan iemand of een andere auto moet wennen, blijft er minder tijd over om te leren.

Wil je in je eigen tempo je rijopleiding volgen, dan kan dat natuurlijk! Voor sommige leerlingen is het zelfs beter om meer tijd voor de rijopleiding uit te trekken. Alle mogelijkheden van een spoedopleiding of in je eigen tempo lessen, worden uitvoerig met je besproken.

Ja, dat kan! Rijschool Moesje is erg flexibel. Klik hier om direct een afspraak te maken.

Jazeker, we geven ook op zaterdag rijles. Een rijles proberen? Klik hier om een afspraak te maken voor een proefles.

Dat is geen probleem! Een groot gedeelte van onze leerlingen heeft eerst bij een andere rijschool rijlessen gevolgd.

Het annuleren van een rijles kan tot minimaal 24 uur voor aanvang. Een rijles die korter dan 24 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt volledig in rekening gebracht.

Rijangst is een veel voorkomend probleem. Neem nu een proefles bij Rijschool Moesje (je zal toch een keer over de drempel heen moeten..) . Je krijgt van ons een persoonlijk advies. We bespreken de situaties waar je meer moeite mee hebt en gaan alle punten na waar we tijdens de opfriscursus meer aandacht aan moeten besteden.

FAQ – Vragen over Examens

Nee, je hoeft niet in het bezit te zijn van een theoriecertificaat wanneer je begint met rijlessen, Je moet in bezit zijn van je theoriecertificaat om je tussentijdse toets of praktijkexamen te kunnen doen. Ons advies is om je theorie-examen bij het starten van je rijopleiding te reserveren! Wachttijd 3 à 4 weken.

De wachttijd voor het 1e praktijkexamen is gemiddeld 4 à 5 weken.

De norm om te slagen voor het theorie-examen Auto is als volgt: Je moet minimaal 13 van de 25 vragen goed hebben bij het onderdeel gevaarherkenning en 35 van de 40 vragen goed over verkeersregels en verkeersinzicht.

FAQ – Overige vragen

De Eigen verklaring bevat elf vragen over jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het CBR heeft jouw Eigen verklaring nodig om je geschiktheid om te rijden te kunnen beoordelen. Kun je alle vragen op de eigen verklaring met “nee” beantwoorden, dan kan de rijschool je eigen verklaring via het online reserveringssysteem naar het CBR verzenden. De rijschool verstuurt de eigen verklaring digitaal naar het CBR, dan worden de vragen en de antwoorden (allemaal “ nee”) overgenomen op de oproepkaart voor je rijexamen. In het bijzijn van de examinator zet je je handtekening onder je eigen verklaring. Wat voor vragen kun je verwachten? Klik hier om de vragen te bekijken.

Een tussentijdse toets is een proefexamen dat wordt afgenomen door het CBR. (tegen betaling). Ben je op 3/4 deel van je rijopleiding dan is dat een goed moment voor deze toets. Bij deze toets bekijkt de examinator hoe ver je bent met je rijopleiding, aan welke punten moet je nog werken. Tijdens de toets doe je minimaal 2 bijzondere verrichtingen waar je voor kunt slagen en bij het volgende examen dan vrijstelling voor hebt.

Voordat de rijschool de tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou kan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging.